Acupunctuur & Tuina massage
Werkwijze

Werkwijze

Hoe ziet een behandeling bij mij eruit?
Een consult bij mij bestaat grofweg uit 2 delen:

1. Het deel waarin de patiënt zijn/haar verhaal doet. Hierbij komen heel wat vragen aan bod. Ik zal hierbij wat sturen en uiteindelijk tot een diagnose en behandelplan te komen.

2. Het gedeelte waarin de behandeling gaat plaatsvinden. Meestal door middel van acupunctuur, tuina of combinatie van oefeningen. Ook is er de mogelijkheid voor moxa, guasha en cupping.

Als er besloten wordt om een acupunctuur behandeling te geven dan zal ik gemiddeld tussen de 4 en 15 naalden zetten. De naalden zullen ongeveer 20-30 minuten in het lichaam blijven zitten. Als het nodig is zal ik je instrueren om bepaalde bewegingen te maken voor een diagnose of voor het bevorderen van het effect van de behandeling.

Als er besloten wordt om een tuina behandeling te geven dan worden geen naalden gebruikt, zoals bij acupunctuur. Tijdens een behandeling worden alleen fysieke manipulatietechnieken (Chinese therapeutische massage en acupressuur) toegepast. Energie wordt gecirculeerd door de meridianen van blokkades vrij te maken en de bloedcirculatie te stimuleren.

Als er besloten wordt om een combinatie van acupunctuur en tuina te geven dan zal begonnen worden met tuina en vervolgens de naalden te gebruiken. Een combi-behandeling wordt met instemming toegepast voor het bereiken van het beste resultaat.

Bovendien is er de mogelijkheid om guasha, cupping en moxa toe te passen.
Wat is guasha?
Met een speciaal instrument worden korte of lange slagen over de te behandelen huid gestreken. Vooral in het gebied van pijn of op de rug parallel aan de wervelkolom. Deze strelende beweging creëert verhoogde roodheid (petechiën) of blauwe plekken (ecchymose).
Door guasha therapie verbetert de doorbloeding in uw lichaam en de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd. Hierdoor kan de energie weer stromen. Het gevolg hiervan is dat ook het zenuwstelsel beter gaat  functioneren. Dit heeft een gunstige invloed op uw mentale en psychische gezondheid. Guasha werkt in op de huid, het bindweefsel, het lymfestelsel, de meridianen, de spieren en de bloedvaten. Dit stimuleert de weerstand van al deze delen en organen. Guasha wordt ook vaak gebruikt als gezichtsbehandeling en werkt zeer ontspannend door de zachte, pijnloze strijkbewegingen over de huid. Naast dat de energie- en bloeddoorstroming van de huid wordt verbeterd, gaat de huid er stralend uitzien. Vochtwallen, donkere kringen en rimpels kunnen hierdoor verminderen. Het collageen wordt gestimuleerd en de gezichtsspieren ontspannen. Door de massage verstevigd de huid en krijgt deze meer energie. De behandelmethode vertraagt daarnaast het verouderingsproces van de huid bij regelmatige behandeling.

Wat is cupping?
Cupping-therapie maakt gebruik van aanzuiging van vacuüm in een kopje door het verwarmen van de lucht. In de traditionele Chinese geneeskunde, kunnen de bekers verblijven op een plaats over specifieke acupunctuurpunten of een glijdende techniek kan worden gebruikt met massageolie om de kopjes te verplaatsen op de rug.
De effecten van cupping zijn onder meer lokale pijnverlichting en spierontspanning van vooral de rug. Cupping verbetert de algehele gezondheid door de energieblokkades weg te nemen die TCM-beoefenaars identificeren als belemmeringen voor de stroom van energie (Qi). De doorbloeding in uw lichaam wordt verbeterd en afvalstoffen worden daardoor sneller afgevoerd. Cupping-therapie laat soms cirkelvormige vlekken (rood of paars) op uw rug achter. Dit is ook een normaal verschijnsel, dat na enkele dagen zal verdwijnen. Onze cliënten zijn vaak verrast door deze vlekken, omdat de behandeling zelf pijnloos en ontspannend was. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de klachten optreden. 

Wat is moxa?
Moxatherapie, ofwel moxibustion, is een behandelmethode binnen de traditionele Chinese geneeskunde waarbij een medicinaal kruid (bijvoet) in de vorm van kleine kegels of een staaf wordt verbrand. Het verhitten en stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten op het lichaam verbetert de bloedcirculatie en verlicht pijn. De meeste mensen ervaren dit als een prettige warmte.
Behandeling met moxa is voornamelijk om een tekort aan yang energie in het lichaam te behandelen. Het is de yang energie die beweging en warmte regelt in ons lichaam. Een tekort aan yang leidt namelijk tot koude symptomen. Denk daarbij aan vaak koude handen en/of voeten, rillingen of een algeheel gevoel van koud over het hele lichaam. 

Geinteresseerd geraakt in wat het voor jou kan betekenen? Ben je op zoek naar een acupunctuur behandeling / Chinese massage / leefstijladvies in omgeving Lochem of omgeving Apeldoorn? Of wellicht bij je thuis?
Neem Contact op.

×

Welkom! Laat een bericht achter..

× Contact