Acupunctuur & Tuina massage
Acupunctuur

Acupunctuur

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.
De Chinese geneeswijzen, waar acupunctuur onder valt, is van origine voor preventie. Doktoren waren in dienst zodat mensen niet ziek werden.

Waarom acupunctuur voor mijn klachten?
Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding (Qi) in de mens uit balans is.
Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.

Hoe werkt het?
De juiste plaatsing en technieken op actieve acupunctuurpunten sturen en beïnvloeden ons lichaam en dan met name het autonome zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Acupunctuur heeft de potentie deze processen te kunnen balanceren en corrigeren.
Acupunctuur vermindert ontstekingen, zwellingen en verbetert de lokale bloedsomloop waardoor er een betere toevoer van voedingsstoffen is en de afvoer van schadelijke stoffen versneld wordt.

Waar wordt acupunctuur voor ingezet?
Acupunctuur kan voor veel klachten ingezet worden. Acupunctuur vermindert pijn en versnelt het genezingsproces.
Voor een verdere lijst waar acupunctuur baat kan geven zie ‘Indicaties’.

Met informatie over het effect van gewoontes en voeding op jouw klacht krijg je bovendien handvatten om jouw gezondheid actief te ondersteunen. 

×

Welkom! Laat een bericht achter..

× Contact