Acupunctuur & Tuina massage
Tuina massage

Tuina massage

Tuina is een krachtige, effectieve en bijzonder prettige lichaamsmassage die al meer dan 2.000 jaar wordt toegepast in China.
‘Tui’ staat voor duwen en ‘Na’ staat voor ‘vastpakken’.
Bij Tuina werken we met de handen en niet zoals acupunctuur met naalden.

Hoe ziet een Tuina behandeling eruit?

De behandeling is een combinatie van fysieke manipulatietechnieken – Chinese therapeutische massage en acupressuur – en manipulatie van de acupunctuurpunten. De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen.
Tuina massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen, maar ook in het zenuwstelsel. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen.

Hoe werkt het?

Door middel van Tuina technieken wordt Qi (vitale energie, prana in Ayurveda) en Xue (bloed-energiesubstantie) in het lichaam in beweging gezet.
Volgens de Chinese geneeswijzen stroomt er Qi en Xue door de meridianen en de meridianen voorzien het lichaam van alle voedingsstoffen. Indien er stase (minder beweging) ontwikkelt in de meridianen ontstaan er blokkades met als gevolg pijn.
De circulatie van Qi en Xue wordt weer versterkt en zorgt ervoor dat de energie in het lichaam weer goed kan stromen waardoor klachten verminderen of geheel verdwijnen.
Op die manier stimuleert Tuina het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend is.

Wat kan Tuina voor mij doen?

×

Welkom! Laat een bericht achter..

× Contact